Torreblanca


                                                                                                                        
   
This text is replaced by the Flash movie.
 Inici > Turisme i oci > Festes, Fires i Mercats
Festes, Fires i Mercats   

Comença el calendari festiu amb la celebració de Sant Antoni Abad i Santa Llúcia (del 17 al 23 de gener) organitzant-se processons, exhibicions de bestiar vaquí i degustant-se els "pastissets de Sant Antoni".

 

El divendres de Carnestolteses realitza la típica "enfarinà" , en la qual els joves de la localitat van disfressats pels carrers i van tirant-se farina.Aquest mateix dia també es realitza una petita desfilada escolar.L'endemà,dissabte a la nit,hi ha revetlla de disfresses amb la típica "Cremà del Ninot" a la Plaça Major.

 

En Setmana Santa, a la zona del nucli antic, es realitza un mercat medieval amb diferents espectacles. El Dijous Sant a les 22:00 h. es realitza la representació de "La Passió" (Més informació en l'apartat Passió). Durant la setmana es realitzen diferents processons (Divendres Sant - Processó de l'Enterrament, Diumenge - Processó de l'Encontre,...).

 


A finals de maig se celebra la festa de la joventut on hi ha revetla, xarangues i sopar de pa-i-porta.

 

Per donar començament a la temporada estival, es celebra la "Baixà amb Carro", simbolitzant els costums més antics de la població, on es fa una representació de la baixada en carros i carretes des de Torreblanca a Torrenostra, celebrant-ho amb un dinar de germanor en el Jardins de Cabrera de Torrenostra.

 


A mitjan Juliol Torrenostra, poble pesquer, el dedica a la seua patrona, la Mare de Déu del Carme, a la Platja de Torrenostra, el diumenge per la vesprada es celebra una Missa i a continuació una processó marinera amb les barques del pescadors de la localitat, la nit abans es dispara un Castell de Focs Piroacuàtic (focs artificals des de l'aigua).

 

Durant els mesos de Juliol i Agost es celebren tant a Torreblanca com a Torrenostra (Platja), diferents activitats culturals i esportives, mercats temàtics en el Passeig Marítim, visites guiades als principals monuments,...

 

  


Imagen de toros por la calleImagen de la feria de comercio y gastronomía

 


 

Finalment les festes Majors, en honor a Sant Bartomeu (del 23 agost a l'1 setembre) amb actes religiosos, destacant entre ells l'Ofrena floral al Santíssim Crist del Calvari i populars (revetles, corregudes de jònecs, "Bou embolat").

 

Mereix una menció especial la tradicional representació des de 1979, del drama sacre "La Passió", representada en escenaris naturals cada Dijous Sant a les 10 de la nit.

 

Paral·lel a la representació de "La Passió", es realitza un mercat medieval pel nucli antic de la localitat i este és animat pels actors de la representació.


En nadal, les diferents associacions de la localitat realitzen actuacions en l'Auditori del poble.

 

Imagen de un castillo de fuegos artificiales

Imagen de un castillo de fuegos artificiales


Imagen de gente entre los fuegos artificiales

 


DIES DE MERCAT

A TORREBLANCA

A TORRENOSTRA

  • Dimarts al matí de 9:00 h. a 13:00 h aproximadament.

  • Només a l'estiu divendres a la vesprada de 17:30 h a 20:00 h aproximadament.

 

 


Facebook Torreblanca Logotipo del Ayuntamiento de Torreblanca Sede Electrónica